Portföy Takip Tablosu

Herkese selamlar diyerek yazıya başlayım. Kendim için hazırladığım küçük bir portföy takip tablom vardı. Tablonun biraz elini yüzünü toparlayarak, herkesin kullanımına açmaya karar verdim. Tabloda değerli metaller, döviz, fon, hisse senedi portföylerinizi girip; toplam portföy dağılımını görebileceğiniz alanlar mevcut. Hisse senedi ve fonlar için maliyetlerinizi girmeniz durumunda kâr zarar durumunuzu tablo otomatik olarak hesaplıyor. Anasayfada portföyünüzün toplam büyüklüğünü dolar olarak da görebilmeniz için bir hücre de ayrıca yer alıyor. Tablonun açıklamalar kısmında yer alan bilgilendirmeleri, burada da dikkatinize sunmak istiyorum.


1- Porföy Takip Tablosu, 6 sayfadan oluşmaktadır. İlk sayfası portföyün toplam dağılımını grafik olarak gösterecek şekilde ayarlanmıştır. İkinci sayfada fonlarınızı, üçüncü sayfada döviz varlıklarınızı, dördüncü sayfada değerli metalleri, beşinci sayfada hisse senetlerini takip edebilirsiniz. Son sayfada ise bilgilendirme notları yer almaktadır.
2- Fon sayfasında, TEFAS'ta işlem gören toplamda 10 farklı fon girişi yapabileceğiniz alan bulunmaktadır. Eğer ilgili sayfaya fonlarınızın birim maliyetini yazarsanız, kâr zarar hesabı da yapacaktır.
3- Döviz sayfasında, 10 farklı döviz biriminin canlı fiyatları yer almaktadır. Miktar girişini yaptığınızda toplam TL cinsi büyüklüğü tablo otomatik olarak hesaplayacaktır.
4- Değerli Metal sayfasında, gümüş, bakır, platin, paladyum ve altın verileri yer almaktadır. Gram cinsinden elinizdeki miktarları girmeniz durumunda tablo otomatik olarak TL büyüklüğünü hesaplayacaktır.
5- Hisse sayfasında, elinizde bulunan hisselerin kodlarını, maliyetlerinizi ve adet bilgilerini girebileceğiniz alanlar yer almaktadır. Bu alanları doldurduğunuzda tablo kâr zarar ve toplam büyüklük hesabını yapacaktır.
6- Tabloda yer alan fiyat bilgileri; Hisse senetleri ve Döviz için Google Finance, Değerli metaller için altinpiyasa.com, Fonlar için de Tefas üzerinden elde edilmektedir. Tabloda yer alan fiyat bilgilerinin gecikmeli yahut alım-satım marjı içerebileceği göz önünde bulundurulmalıdır.
7- Tablo, kişilerin mevcut portföylerini kontrol ve takip edebilmeleri için mümkün olduğunca basitleştirilerek hazırlanmıştır. Elinizde bulunan yahut tabloda yer alması gerektiğini düşündüğünüz bilgiler için lütfen https://www.ilerlemedefteri.net/ adresinde yer alan iletişim formunu kullanarak temasa geçiniz.
8- Bu tabloda yer alan hisse senetleri, fonlar, dövizler yahut değerli metaller tabloyu hazırlayan kişi ya da kişilerin elinde bulunduğu anlamına gelmez ve herhangi bir yatırım tavsiyesi içermez. Tabloda yer alan unsurların tamamı örnek veri olması açısından kullanılmıştır.
9- Tablo https://www.ilerlemedefteri.net adresinde yayınlanmak üzere hazırlanmıştır ve kendi isteğinize göre özelleştirebilir, değiştirebilir yahut dağıtımını yapabilirsiniz. Eğer tabloyu beğendiyseniz, teşekkür etmeniz yeterlidir. Tablonun dağıtımında herhangi bir referans göstermenize gerek yoktur.

Ekran görüntüleri aşağıdaki gibi olan tabloda kripto paralara yer vermedim. Dilerseniz kendiniz ekleyebilirsiniz ya da talep olması halinde, ikinci versiyonu yaparız ve ekleriz. :) Portföy Takip Tablosu linkine tıklayarak dosyayı edinebilirsiniz. Dosyayı kendi Google Sheets alanınıza kopyasını oluştur diyerek kaydetmeniz yeterlidir. Ve kişisel bir rica: Lütfen düzenleme isteği göndermeyin. 😇










İçerik Hakkında Bilgilendirme

Portföy Takip Tablosu başlığıyla yayınlanan bu içerik ve içerikte yer alan hisse senedi, fon, değerli metal yahut diğer yatırım ürünleri hakkında yalnızca bilgilendirme amacı taşımaktadır. İçerikte adı geçen bu yatırım ürünleriyle ilgili verilen bilgiler yatırım tavsiyesi yahut yatırım danışmanlığı niteliğinde değildir. Yatırım danışmanlığı hizmetine ihtiyaç duyuyorsanız, lütfen aracı kurumunuz ve bankanızla iletişime geçerek talepte bulununuz.
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu